Poesia al límit 2de 8

Category
Infos

Alguns poetes, com Joan Brossa, conceben la poesia com una arma per canviar allò que no consideren acceptable de la societat i ho fan anant més enllà dels límits del text.

 

Els alumnes de la 2de8 de l’assignatura de Llengua catalana i literatura han realitzat, en el marc d’una seqüència sobre la poesia contemporània, creacions col·lectives de poesia liminar (poesia més enllà dels límits del text) sobre el tema: ELS REPTES DE LA SOCIETAT ACTUAL.

 

Aquesta activitat respon alhora a dos projectes externs, d’una banda “Le Mai des langues” de l’AEFE, que té per objectiu posar en valor el multilingüisme en el si de la comunitat  d’escoles franceses i, de l’altra,  una iniciativa de recerca sobre la creativitat col·lectiva al servei de la societat que porta a terme el grup Poció (Poesia i Educació) de la Universitat de Barcelona, en què participen altres escoles de Catalunya.

 

L’alumnat ha treballat en grup per aportar cadascú els seus criteris i la seva imaginació per crear un poema objecte o un llibre d’artista sobre temes com la llibertat, la preservació de la natura o les desigualtats socials.

 

La conscienciació sobre aspectes que les nostres societats encara han de superar i la reflexió sobre com, col·lectivament, som capaços de posar la nostra creativitat al servei de fer créixer les idees són també finalitats del projecte.

 

                                                                                Júlia Ferrer