L’LFB a la Lliga de debat, per primera vegada

Category
Infos

Cinc alumnes de les Terminales 5 i 7 han representat el Liceu Francès de Barcelona a la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, en la segona participació de l’escola en aquesta competició.

 

La fase local d’aquesta lliga ha tingut lloc a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona durant tres dies, entre el 5 i el 7 de febrer. Durant aquests dies, els alumnes s’han enfrontat diverses vegades en debats contra escoles de l’àrea de Barcelona sobre el tema d’aquest any: “La intel·ligència artificial és una amenaça per la humanitat?”. Han hagut de defensar tant la posició a favor, com la posició en contra. L’equip representant del LFB competia contra 24 escoles de tota la provincia de Barcelona per obtenir una plaça a la final, que aquest any té lloc a la Universitat Jaume I de Castelló.

 

Els alumnes Marçal Riera, Juliette Ruiz, Oscar Senesi, Alba Tusquets i Ariela Xifró portaven dos mesos preparant les seves intervencions, capitanejats per la seva professora de català, Alba Pueyo, i amb la col·laboració de la professora Anna Zouari.

 

Malgrat no haver-se classificat per a la final de Castelló, l’experiència ha estat molt enriquidora i ha generat un aprenentatge exponencial sobre oratòria en català, a més de donar als alumnes l’oportunitat de crear sinergies amb alumnes de batxillerat d’altres escoles. 

 

Felicitats a tot l’equip per haver representat l’LFB amb un gran nivell d’oratòria, molta disciplina de treball, molta força de voluntat i molta il·lusió.