Alumnes de la 4ème 7 protagonitzen una trobada occitanocatalana

Category
Infos

La 4ème 7 han fet, aquest curs, un intercanvi de correspondència amb alumnes occitanistes de Collège Marcel Pierrel  de Marvejols i del  collège Sports Nature de La Canourgue.  El nostre alumnat els han escrit en català presentant-se i parlant de Barcelona i del LFB i els altres han escrit en occità també parlant d’ells i la seva població i la seva escola. A part d’un primer moment de sorpresa, en rebre les cartes, l’alumnat s’ha pogut adonar, que, exceptuant unes poques paraules que han hagut de buscar en un diccionari, la llengua occitana és bastant fàcil d’entendre per a algú que sap català i francès. Les professores, al seu torn, també s’han escrit cadascuna en la seva llengua i ha estat una experiència molt interessant de comunicació  interlingüística entre llengües que són molt properes.

 

A part de les cartes, alguns dels nois i noies han tingut l’ocasió de conèixer-se personalment ja que l’escola de Marvejols ha fet un viatge a Palma de Mallorca i han passat quasi tot un dia a Barcelona per embarcar a la tarda cap a les Balears. La 4ème 7 els ha anat a trobar i els han fet de guies pel centre. El punt de trobada eren els jardins del Palau Robert. Els nostres alumnes han arribat primer per dinar-hi el seu pic-nic i han tingut ocasió de tocar el piano que hi ha d’accés lliure amb motiu del concurs Maria Canals..

 

Han rebut el grup d’occitans, han fet les presentacions de les persones que havien intercanviat correspondència i després, en grups de 2 o 3 les noies i els nois de la 4ème 7 han anat explicant alguns dels edificis més emblemàtics d’aquesta avinguda barcelonina mentre tot el grup anava baixant  pel Passeig de Gràcia. S’han aturat també a la Plaça Catalunya, al monument a Francesc Macià i han continuat per les Rambles on els han mostrat la font de Canaletes, el teatre Poliorama, la Boqueria i el Gran Teatre del Liceu. Allà s’han acomiadat.

Ha estat per a tots una experiència molt especial, una ocasió de posar en valor la diversitat lingüística dels nostres països i els nostres orígens.