Visita fundació Mona en 6ème 6

Category
Infos

El dilluns 27 de juny, la 6ème 6 hem anat a visitar la fundació MONA. En arribar (i després d’haver esmorzat) ens han fet una xerrada amb diapositives per explicar-nos bé què era un primat, com vivia i el gran problema que pateixen amb la desforestació, sobretot a causa del conreu de l’oli de palma. Ens han explicat quina funció té la Fundació de recollir i protegir primats que procedeixen de col·leccions privades, circs o empreses de publicitat. Arriben amb molts traumes que manifesten en la forma de comportar-se i en alguns hàbits que podríem definir com autolesions.

 

 

Ensuite, nous sommes allés voir les chimpanzés et macaques aux installations, à distance et sans interagir pour ne pas les stresser. Pour les voir d’un peu plus près, les soigneurs les ont nourris, ils leur ont donné des noix et des cacahuètes. Ils nous ont aussi expliqué que les orangs-outans et les macaques étaient séparés pour éviter qu’ils se battent.

 

 

Después hemos realizado un juego de rol para entender la problemática alrededor del aceite de palma: un grupo eran los orangutanes de la selva, otro grupo eran los trabajadores nativos, otro grupo era el gobierno del país, otro grupo las empresas que usaban aceite de palma en sus productos y otro grupo era una ONG. Ha sido muy interesante ver el punto de vista de cada uno.
Una forma genial de concloure aquest any en què la 6ème 6 ha estat la classe sensibilitzadora sobre les condicions dels primats al món.