Ruta literària

Category
Infos

El grup de Llengua i literatura catalana de la 1ère 2-4 va poder fer una ruta literària aquest dilluns pels racons més íntims que recorre Aloma, el personatge que dona nom a l’única novel.la de joventut reconeguda per la meravellosa escriptora Mercè Rodoreda i Gurguí (1908-1983).

 

 

Ficció i realitat van molt de la mà en aquesta obra, així com els paisatges que recorre la nostra Aloma, situats sobretot al barri de Sant Gervasi.

 

Vam visitar diversos indrets d’aquest barri i ens vam endinsar també al Farró, on encara queden alguns passatges florits amb cases que semblen del segle passat.

 

Vam poder passar pel lloc on havia viscut l’autora, en aquell temps una casa situada en un carrer « per on hi passaven unes dotze persones a l’any », actualment situada al bell mig del carrer de Balmes.

 

 

La caminada fins a Gal.la Placídia intentava reproduir un dels capítols de la història i, des d’allà, com Aloma, vam agafar els ferrocarrils fins a Plaça Catalunya.

 

Un cop arribats, vam passar per l’Ateneu Barcelonès, al carrer Canuda, així com per altres punts del centre de la ciutat citats a la novel.la.

 

 

La classe va estar acompanyada per les professores Clara Muñoz i Montse Ramos.