Lourdes Corbera visita els 4ème7 per parlar del seu llibre Cira

Category
Catalán-Español, Collège, Infos
El divendres 24 de maig, la 4ème7 va tenir el plaer de rebre la visita de la Lourdes Corbera, autora de Cira, el llibre que han treballat recentment els alumnes a classe de català.
Corbera, antiga alumna del LFB, va deixar el món de l’enginyeria pel de la ploma fa uns anys, i Cira és la seva segona novel•la. En ella narra la història d’una noia molt jove, la Cira, que viu amb la seva mare i estudia dansa a nivell professional fins que desenvolupa esquizofrènia i fuig de casa per no ser internada. Una vida al carrer comença llavors per ella, on coneix a la Irene, una dona gran que sempre havia fet vida normal fins que uns problemes familiars la porten igualment al carrer. L’amistat que neix entre elles dues és el fil conductor d’aquesta novel•la tan humana que parla, per damunt de tot, de la recerca de la felicitat.
Els alumnes han connectat molt amb aquesta història protagonitzada per una noia propera a ells, que malgrat tot porta una vida tan diferent, al carrer. De la situació de la Cira, de la vida al carrer i la condició d’indigent, de com va sorgir la idea de crear aquesta novel•la i de moltes curiositats més vam poder parlar amb la Lourdes Corbera. Els alumnes, conscients del luxe de conèixer l’autora d’un llibre que han llegit, van aprofitar per exposar les seves curiositats i intrigues. També vam parlar del procés creatiu d’escriptura, i de com ho viu i treballa Corbera. Va ser una xerrada molt agradable i profitosa per tothom.
Finalment, un agraïment especial a l‘Odile Kircher, professora de francès de la 4ème7, sense qui no haguéssim conegut a la Lourdes Corbera ni a la seva Cira
Anna Zouari, professora de català.