L’escriptor Roc Casagran ens visita

Category
Infos

Aquest dimecres 20 de març, en Roc Casagran, l’autor de la novel·la Ara que estem junts, una de les lectures del programa de 2de de l’assignatura Llengua catalana i literatura, ha ofert una xerrada al CDI. Després de ser rebut per M. Bastianelli i Mme Crespo, trobada que ha permès un intercanvi multilingüe molt enriquidor, l’autor ha explicat davant la 2de 5 i la 2de 7 com va sorgir la idea del llibre, el treball de documentació que va fer per conèixer a fons l’exili republicà, ja que aquesta és l’experiència que viuen els protagonistes de l’obra i també ha comentat  alguns dels temes de fons que tracta el llibre. 

 

En Roc Casagran, que a part d’escriptor, és professor de secundària, ha captat de seguida l’atenció dels nois i noies amb una comunicació molt propera. Un dels elements a destacar de les seves paraules és la seva convicció en el paper de la cultura, i de la literatura en particular, per no perdre la humanitat en situacions límit com són les guerres, els exilis i les migracions forçades, situacions que, malauradament, la història repeteix massa sovint.

 

Ha sigut una xerrada molt enriquidora, durant la qual els i les alumnes han pogut preguntar a l’autor per aspectes concrets de l’obra, així com les seves fonts d’inspiració. 

 

Júlia Ferrer
Carole Gouaillier