Les 1ère 4 i 1ère 7 al teatre Poliorama

Category
Infos

Amb el grup de català (Llengua i Literatura) de la 1ère 4 i 1ère 7 estem estudiant el Modernisme literari i hem llegit L’Alegria que passa, de l’emblemàtic artista i agitador cultural Santiago Rusiñol (1861-1931). La setmana passada vam tenir la sort de poder gaudir de la posada en escena que n’ha fet Dagoll Dagom, al Teatre Poliorama.

 

En aquesta versió del que serà el darrer espectacle de la companyia, ens ha sorprès l’originalitat de l’adaptació de l’obra, feta per Marc Rosich. En aquesta nova versió actualitzada veiem un argument més llarg i complet que a l’original, ja que els personatges són més rodons i hi ha més acció i, per tant, escenes. Destaquem la intensitat del ritme de l’obra, que combina text, acrobàcies, dansa i música, així com el desdoblament d’una de les actrius, que fa dos personatges diferents, i simbolitzen rols oposats. A la peça de teatre musical que vam veure es tracten
temes molt actuals, com ara el feminisme, la diversitat i els rols de gènere o l’”edatisme”. Ens ha agradat poder veure un clàssic de la literatura catalana al teatre i anar-hi acompanyats de la Clara Muñoz, professora de català, i la Montserrat Ramos.

Grup de català de la 1ère 4 i 7