Teatre per terminales i 3èmes

Category
Infos

Tres grups de Terminale i un de 3ème han anat al teatre Poliorama a veure el nou i últim espectacle de la prestigiosa companyia de teatre musical Dagoll Dagom: L’alegria que passa, una adaptació de l’obra de teatre Santiago Rusiñol, figura destacada del Modernisme català.

 

Darrere d’aquesta iniciativa es troben tres professores de català, que han volgut apropar el fet teatral i la cultura literària catalana als seus alumnes, des de perspectives diferents, com ara sota l’arc d’un projecte de teatre al l’aula amb una Terminale, o abordant la disciplina de la literatura comparada (entre l’obra escrita i l’adaptació teatral) amb dues altres Terminales.

 

L’alumnat ha sortit amb un somriure als llavis, provocat per la modernitat i la frescor de la proposta de Dagoll Dagom: destaquen la coreografia potent d’Ariadna Peya, les interpretacions corprenedores dels diferents artistes, el to jove i actual d’un text escrit fa més de cent anys i un ritme trepidant, acompanyat de cançons de gran qualitat, amb música d’Andreu Gallén. En resum, dues hores de plaer al teatre!

 

Carole Gouaillier, Clara Muñoz i Anna Zouari,
professores de llengua i literatura  de les Terminales 1, 2, 3, 4, 6, 9 i la 3ème 8 i amb l’alegre companyia de l’Àngels Boixadós, la Mercè Almagro, la Meritxell Ríos i el Jean-Marc Moysan, professors de les mateixes classes.