Entre bambolines!: la descoberta del teatre Lliure de Monjuich

Category
Infos
Dijous 29 de febrer, la 3ème 4 va endinsar-se pels racons menys explorats d’un dels teatres referència internacional en un edifici de gairebé 100 anys d’història!
Quan anem al teatre, se’ns fa essencialment visible l’escenari i la feina dels actors i actrius, així com també la platea o la resta d’espais dedicats als/a les espectadors/es. 
 
A l’escola, quan llegim teatre, descobrim a vegades en les acotacions totes les indicacions en referència als decorats, la il·luminació, o caracterització dels personatges.
Durant el recorregut guiat per les instal·lacions del teatre, vam descobrir totes les professions que fan possible que una obra s’estreni: des de la regidoria, el/la tècnic/a de llums o so, passant pel/per la maquinista o les persona encarregada de vendre les entrades.
 
Vam trepitjar l’escenari, explorar els dos pisos que hi ha sota les grades, els camerinos, veure l’escenografia aparèixer i desaparèixer, les galeries i les sales d’assaig!
El Teatre Lliure és un dels pocs a Europa que té la particularitat de ser un espai excepcionalment versàtil que permet fer teatre a la italiana, però també a dues, tres o fins i tot quatre bandes!
 
El centre va ser fundat cooperativament després de la llarga dictadura franquista (1976) per un col·lectiu d’artistes impulsat per Fabià Puigserver, escenògraf que dona nom a la sala principal del teatre.
L’activitat es va emmarcar dins l’estudi del gènere teatral a l’assignatura de Llengua i Literatura catalana (Clara Muñoz) i vam comptar també amb l’acompanyament de la professora de Llengua i Literatura espanyoles (Estrella Gorjón).