Col.loqui al CCCB sobre les violències estructurals

Category
Infos
La setmana passada, la T-9 i la 2-5 van assistir, acompanyades de les seves professores de català i de castellà, al col·loqui “Un matí amb Gerard Coll-Planas. Desentrellar la violència”.

 

Davant de les preguntes del també sociòleg i especialista en gènere Miquel Missé, que moderava el col·loqui, en Gerard Coll-Planas, director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Vic, ens va fer entendre que, sota la superfície de les nostres relacions, actuen capes de desigualtat i privilegi que moltes vegades no tenim en compte. En Coll-Planas reivindica la necessitat d’un abordatge de la violència de gènere més enllà del gènere. Quin paper juguen l’origen o la classe social, per exemple, en les nostres relacions? Som conscients de les pressions i malestars que pateixen els altres? I dels propis privilegis?

 

La conversa va ser molt interessant i en una segona part del matí s’obrí torn de preguntes al públic adolescent. Les preguntes que van sortir, així com el silenci que es va mantenir al llarg de l’hora i mitja de l’activitat, van deixar palès l’interès que va suscitar el tema entre els joves.

 

Les professores vam agrair molt l’oportunitat de donar als nostres alumnes una mirada professional sobre un tema que, sovint, es queda en l’àmbit informal i del qual, per tant, se’n parla des de la desinformació.

 

Carole Gouaillier, Meritxell Rios, Anna Zouari i Montse Ramos, professores de llengua i literatura