A la Fundació Mona amb 6ème6

Category
Infos

El dijous 18 de gener els alumnes de la 6ème 6 vam visitar la Fundació MONA on vam poder conèixer les duríssimes condicions en què van ser rescatats alguns dels primats als quals dona acollida i una millor vida, atès que mai més podran tornar al seu hàbitat natural. Encara que el vent ens va fer conèixer-los primer a les gàbies de socialització, després vam poder observar de ben a prop el Bongo, el Juanito, l’Àfrica i els seus companys, cadascun amb el seu caràcter i les seves preferències.

 

Seguidament vam fer un joc de rol per entendre els interessos contraposats que tenen els habitants dels paratges amenaçats per la desforestació a causa de la producció de l’oli de palma. Així un grup era el govern d’Indonèsia, un altre era els orangutans, un altre els fabricants d’una coneguda marca de xocolata per untar, un altre els habitants dels pobles contigus a la selva i un altre era una ONG que lluitava a favor de la conservació de l’hàbitat on més de 300.000 espècies estan en perill d’extinció.

 

Un dia assolellat i ventós molt bonic, ple d’aprenentatge i d’estones de lleure.

 

Ara comença la tasca de transmetre a la resta de companys de l’escola tot el que hem après i que ens ha de servir per ser més conscients que els nostres actes i decisions quotidianes poden canviar una mica el món i fer-lo habitable per a tots els éssers vius.