Sortida de la 2nde 3 a la Vil·la Joana

Category
Catalán-Español, Infos, Lycée

La nostra sortida a Vil·la Joana

 

El dijous 7 de febrer de 2019 vam fer una sortida amb el grup de català Llengua i Literatura de la 2nde3, acompanyats per la Clara Muñoz i el Jordi Giné. Vam visitar Vil·la Joana, per il·lustrar una època estudiada a classe. És la casa on va viure els seus últims anys de vida el famós escriptor català Jacint Verdaguer, cabdal de la Renaixença, al segle XIX. Amb els companys de la classe vam anar de l’escola fins a Baixador de Vallvidrera en ferrocarril.

Estàvem tots molt motivats i emocionats per poder passar un dia amb la classe, fora de l’escola. Vam caminar un tros per un camí enmig del bosc fins arribar a la casa i, finalment, vam veure una masia molt gran, impressionant, amb vistes dels arbres i de la ciutat. Vam entrar-hi i vam conèixer el nostre guia. Ens va presentar una mica la història de la casa, que era molt antiga, i ens va parlar de l’autor. Ens va mostrar diferents objectes que vam haver de relacionar amb aspectes de la vida de Jacint Verdaguer. Per exemple, el crucifix, que és important perquè ell era capellà i molt creient.

Més tard, ens va separar en cinc grups, cada grup a una sala de la casa. Havíem de buscar informacions amb l’ajuda de fotos, mapes, pancartes i objectes. Després, vam haver de presentar la sala que ens havia tocat, a la resta de la classe. El guia completava la nostra presentació amb anècdotes i dades interessants. Va ser divertit perquè les activitats eren interactives i permetien aprendre de manera més relaxada. Finalment, vam dir adéu al nostre guia, vam dinar a l’aire lliure i vam tornar a l’escola. Ens va agradar molt poder aprendre més sobre un context estudiat a classe, fent una sortida.

 

Claudia Turolla, Eva Gutierrez, Alexia Castrege, Alizée Jacquinet, Rita Caballero, 2nde3.

 

Notre sortie à Vila Joana

Le jeudi 7 février, nous avons réalisé une sortie pédagogique à Vil·la Joana, la maison où a vécu Jacint Verdaguer pendant la dernière année de sa vie. Pour y aller, nous avons pris le ferrocarril jusqu’à Vallvidrera. La maison est située au milieu de Collserola et depuis le dernier étage on peut voir Montserrat.

Quand on est entré dans la maison, le guide nous a montré une sculpture et des objets, comme par exemple un globe terrestre, qui représentaient tous les voyages qu’il avait faits, ou un crucifix, puisqu’il fut prêtre.

Après, on est monté au premier étage où on a visité 7 ou 8 salles. Afin de rendre la visite plus amusante et agréable, on s’est divisé en groupes de 3 ou 4 élèves pour étudier les différentes salles du musée et les expliquer aux autres. On s’est aidé de différents textes, vidéos, photos, objets qui étaient exposés au musée pour préparer l’explication de la salle qui nous avait été attribuée. Pendant nos explications, le guide complétait les détails manquants.
Une fois la visite terminée, on est resté manger la-bas, en plein air, avec de belles vues sur Collserola et, finalement, on a pris le ferrocarril pour rentrer à l’école.

 

Elna Martí, Inés Cereijo, Nina Pouvreau, Alice Hamon i Andrea Granados

 

Nuestra salida a Vil·la Joana

El pasado jueves 7 de febrero de 2019, nuestra clase de 2nde3, acompañada por la Señorita Muñoz y el Señor Giné, fuimos a visitar la casa-museo de Jacint Verdaguer también conocida como Vil·la Joana. Esta casa está rodeada de un gran bosque (en el baixador de Vallvidrera) donde pudimos encontrar muchos pájaros y sentirnos más cerca de la naturaleza.

Después de caminar unos 10 minutos, llegamos a la casa del famoso poeta. Hicimos una visita en la que el guía nos habló de la vida del poeta y de sus obras más conocidas. Durante la visita, hicimos grupos de 3 o 4 personas y preparamos una pequeña presentación oral sobre las diferentes secciones de la casa.
Finalmente, comimos en el jardín y volvimos al LFB. ¡Fue una muy buena experiencia para nosotros y aprendimos mucho!

 

Alice Priolet, Sabrina Nelson, Raquel Levy, Iker Maluenda