L’LFB a la Lliga de debat, per primera vegada

Category
Infos

Cinc alumnes de la classe de Terminale 5 han representat el Liceu Francès de Barcelona a la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, en la primera participació de la història de l’escola en aquesta competició.

 

 

La fase local d’aquesta lliga ha tingut lloc a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona durant tres dies, entre 21 i el 23 de febrer.

 

 

Durant aquests dies, els alumnes s’han enfrontat diverses vegades en debats contra escoles de l’àrea de Barcelona sobre el tema d’aquest any: “Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?”.

 

 

Han hagut de defensar tant la posició a favor, com la posició en contra.

 

 

L’equip representant del LFB competia contra 24 escoles de tota la provincia de Barcelona per obtenir una plaça a la final, que aquest any té lloc a la Universitat de València.

 

 

Els alumnes Aina Fuentes, Víctor Pellissé, Víctor Pérez, Iu Xifró i Nicolau Xifró portaven un mes sencer preparant les seves intervencions, capitanejats per la seva professora de català, Alba Pueyo, i amb la col·laboració dels professors Jordi Buyreu i Anna Zouari.

 

 

Malgrat no haver-se classificat per a la final de València, l’experiència ha estat molt enriquidora i ha generat un aprenentatge exponencial sobre oratòria en català, a més de donar als alumnes l’oportunitat de crear sinergies amb alumnes de batxillerat d’altres escoles.

 

 

Felicitats a tot l’equip per haver representat l’LFB amb un gran nivell d’oratòria, molta disciplina de treball, molta força de voluntat i molta il·lusió.

 

 

Alba Pueyo