Els noticiaris de la 4ème 7

Category
Collège, Infos

Durant aquest curs, la 4ème7 s’ha endinsat en el món dels mitjans de comunicació a classe de castellà i de català, i des de l’aula catalana ens hem centrat, durant aquest tercer trimestre, en la televisió.

 

 

Els alumnes han abordat aspectes com l’objectivitat dels mitjans, la manipulació de les imatges, la telescombraries, els criteris d’elecció de les notícies i els diferents rols implicats en l’elaboració d’un programa televisiu.

 

 

Per finalitzar la unitat, la classe ha estat dividida en grups per idear i crear diferents noticiaris. Cada grup havia de repartir-se les tasques de guió, direcció/realització, muntatge… i gravar, en la distància i amb les limitacions del confinament (tot un repte!) un noticiari que mantingués els criteris estudiats, però que podia ser tan realista o formal com ells triessin.

 

 

Els alumnes s’han implicat molt en la feina, han aprofitat al màxim els recursos dels que disposaven a casa seva, i és per això que compartim amb tots vosaltres dos dels vídeos creats, que trobareu en els següents enllaços:

 

 

> Noticiari de la Melina, l’Iris, la Nicole i la Natalia
> Noticiari del Pau, el Théo i el Gael
 

Anna Zouari
Professora de Llengua i Literatura