Els CM2-3 i 7 descobreixen en Pere Calders

Category
Catalán-Español, CDI / BCD, Infos, Primaire

Els alumnes de CM2-3 i CM2-7, junt amb els seus professors, en Santi i la Mireia, crearan cobertes de llibres per il·lustrar 2 contes de Pere Calders. Aquesta activitat s’enmarca dins del projecte de l’editorial La Cartonera que els editarà.

 

Tessa Calders i Diana Corominas Calders, filla i néta de Pere Calders, han tingut l’amabilitat de venir a parlar amb els alumnes i contestar totes les seves preguntes sobre l’autor per ajudar-los a crear les futures cobertes.

 

Gràcies a aquestes lectures, els alumnes van poder aprendre conèixer detalls de la vida d’aquest escriptor català. La Tessa Calders ens va explicar perquè havia escrit aquests contes. La dona del Pere Calders no volia tenir gossos a casa i es va inventar la figura del  Raspall.  Quant a l’altre conte, en Pere Calders es va inspirar en una notícia inventada per la pròpia Diana Corominas Calders.

Aquest projecte permet d’un costat conèixer l’obra d’aquest autor, i per un altre, ensenyar als nens les etapes de fabricació d’un llibre.

 

A més a més, aquestes dues classes han creat un padlet per explicar el projecte i l’aniran completant mentre fabriquen el llibre.