Els 5ème van al teatre

Category
Catalán-Español, Collège, Infos

Les classes de 5ème 6, 7 i 9 han assistit, al teatre Poliorama, a l’espectacle “Invasió subtil i altres contes”, una adaptació teatral de diversos contes de Pere Calders, feta per Paco Mir. Els han acompanyat les seves professores de català i de castellà.

 

Durant les darreres setmanes, els alumnes han llegit i analitzat a classe una sèrie de contes de Calders del recull “De teves a meves”. A l’espectacle, han pogut retrobar el conte “Invasió subtil”, que ja coneixien, i n’han descobert de nous.

 

Tot i no conèixer la majoria dels contes de l’espectacle, els alumnes han pogut reconèixer l’estil de Calders que havíem vist a classe: elements irreals, absurds i insòlits integrats en situacions quotidianes realistes, que ens han arrencat molts somriures.

 

A més, la qualitat de l’espectacle ha mantingut el públic molt entretingut. Tres actors interpretaven un total de trenta-tres personatges dels vuit contes que s’han escenificat, amb constants canvis de vestuari i molta agilitat; una feinassa actoral!

 

En acabar l’espectacle, hem assistit a un col·loqui amb els tres actors, on els alumnes han tingut l’oportunitat de fer preguntes sobre l’obra i la feina actoral en general.

 

La 5ème6 ha estat, finalment, un exemple de comportament madur en el teatre, i les seves professores n’estem molt orgulloses. Així dona ganes de seguir acudint a espectacles amb les classes.

 

Anna Zouari, professora de català