Els meus avis

Category
Infos

Vídeo de la 2nde 2

Vídeo de la 2de 6

Vídeo de la 2nde 2

 

Aquest és el títol del treball audiovisual que han portat a terme els nois i noies de la 2de 2, la 2de 6 i la 2de 9 que cursen Català llengua i literatura, a partir de la lectura de La fugitiva (Busquets, 2017).

 

La Sònia és la neta de la Mireia, l’única persona a qui l’àvia de noranta anys és capaç de suportar. De seguida sabem que darrere de la protagonista hi ha un passat dur, fosc, sovint difícil de digerir, que ajuda a entendre la seva actitud. Poc a poc i a mesura que s’endinsa en la història, el lector aconsegueix empatitzar i reconciliar-se amb aquesta dona, igual com aniran fent altres personatges, els més propers. D’altres no hi arribaran mai.

 

Però la Sònia hi té una relació especial. La de neta-àvia. Una relació que no necessita complicitats de ningú més, ni massa explicacions per poder ser, i que, com bé sabem, és un patró que es repeteix i es perpetua infinitament en el temps i en l’espai.

 

Els avis i les àvies han estat imprescindibles també per fer aquest treball. Per això el nostre homenatge i agraïment a tots i a totes per ser-hi o per haver-hi estat i haver-lo fet possible.

 

– Qu’est-ce que signifie «apprivoiser»?
– C’est une chose trop oubliée -dit le renard. Ça signifie «créer des liens». (Saint-Exupéry, 1946)

 

Els alumnes de la 2de 2, la 2de 6 i la 2de 9
Professora: Marta Dalfó Capella