Imprimer cette page

Intervenció dels Mossos d’Esquadra al LFB sobre les xarxes socials


 
 
 

El passat dimecres 13 de juny de 2018, gràcies a la coordinació de la metgessa del Liceu Francès de Barcelona, la Dolors Orta, diversos grups-classe de 5ème, entre els quals es trobava l’alumnat de la 5ème6 i la seva professora la Patricia Agüera, varen poder gaudir durant una hora de la visita de dos Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de garantir la seguretat i la privacitat del nostre alumnat quan fa ús de dispositius mòbils, de les xarxes socials o d’Internet en general.

A continuació presentem un recull d’allò que una part del grup-classe de 5e6 considera que va aprendre gràcies a la sessió anteriorment citada.

Sofia:  Vàrem aprendre aspectes molt interessants que moltes persones no sabíem. Potser estàvem desprotegits sense ser-ne conscients.

François: Van parlar de mòbils i de xarxes socials i del perill que ens escoltin i ens puguin espiar a través dels dispositius mòbils i dels ordinadors. Ara també sabem que a les xarxes socials hi ha limitacions d’edat i que les empreses es renten les mans si hi ha un problema i la persona usuària és menor d’edat malgrat que no estigui permès obrir un compte. També sabem que a  través de les xarxes socials es pot destruir la reputació d’una persona. Els mossos em varen semblar molt simpàtics i motivats pel tema. S’explicaven molt bé. Eren didàctics.

Pablo: Les xarxes socials poden presentar continguts inadequats per a l’edat de la persona usuària. Els mossos varen preguntar si l’alumnat de 1r de l’ESO del LFB té compte a Instagram, una xarxa social amb limitacions d’edat, i un percentatge molt elevat de les persones assistents sí que en té, tot i que legalment no es pot... El fet de parlar amb experts em va aclarir dubtes.

Yago: A l’hora d’obrir un compte en una xarxa social, no cal posar-hi el nom i els cognoms, perquè si no ens trobaran més fàcilment.

Catalina: És més segur obrir comptes en la modalitat privada. Cal tenir present que hi ha comptes que no es poden esborrar mai.


Alejandro: Em va sorprendre el fet que a les xarxes socials com ara els serveis oferts per Google hi hagi limitació d’edat. Pel que fa als videojocs en línia, vam aprendre que poden ser perillosos si qui juga amb nosaltres no és qui sembla ser. La visita em va semblar molt interessant perquè en vaig aprendre molt.

Mathilde: Si obrim un compte a Instagram amb dotze anys, queda automàticament blocat.

Ainhoa: Els continguts de la sessió eren similars als de l’any passat. Enguany potser ens han donat més exemples pràctics.

Violetta i Víctor : Va ser divulgatiu, com ara la metàfora de la casa (tancar amb clau o no equival a tenir una xarxa social en obert o com a compte privat).

Lucas: Mai no sobren les explicacions i la repetició de coses que podem oblidar fàcilment...

Fotografia: Ainhoa, Elisaveta, François i Pablo.
Retour