Imprimer cette page

Entrega de premis la Cartonera

Dilluns 28 de maig vam fer l’acte de lliurament de premis i la presentació del llibre "Distopies" editat per La Verònica Cartonera en col·laboració amb la BCD i el CDI. Aquest projecte ha perseguit dos objectius: per una banda, fer partícips als alumnes del procés creatiu d’un llibre i per l’altra, promoure la col·laboració desinteressada amb un projecte associatiu, social i sostenible, com és La Verònica Cartonera.

És un llibre molt especial, ja que tot el seu contingut ha estat creat per alumnes del LFB. Per una banda els autors dels textos són alumnes de CM2, 6ème, 5ème, 4ème i 1ES3L que van presentar-se al concurs respectant la temàtica proposada: la distopia, el relat fantàstic on la realitat transcorre en termes oposats als d'una societat ideal. Per altra banda, els dissenyadors de les portades són els alumnes de CM2-1 i CM2-6 i han posat les seves mans i la seva creativitat al servei de les portades de cartó reciclat, creant així llibres únics i artesanals. Per últim, i com a novetat d’enguany, els il·lustradors són alumnes de la classe de 1ère Option Arts Plastiques: mitjançant la tècnica del gravat han creat precioses imatges que acompanyen els textos.

El jurat ha decidit premiar i publicar 7 textos al llibre DISTOPIES: 


1 Premi de Narració Curta Primària: 
La Duna i l'arbre mil·lenari escrit a quatre mans per Nur El-Kareh i Penelope Schaeffer de CM2-2

4 Premis de Narració Curta a Collège: 
La meva vida insignificant, escrit a quatre mans per Violetta Corrado i Elizaveta Bulavina de 5ème6

El segon projecte, escrit per Naor Monge Borel de 4ème6
Ciutat perduda, escrit per Sofia Valmaseda de 4ème6
Nyanya, escrit per Lina Escura de 4ème6

2 Premis de Narració Curta a Lycée: 
O ells o nosaltres, escrit per Francesc Agustí de 1ES3/L

Ara, escrit per Valèria Xifró de 1ES3/L

Agraïments:
Als professors: Patrícia Agüera, Montserrat Farré, Dominique Gravier, Kima Moret, Ariadna Puig i Santi Sala per la seva implicació en el projecte i el treball amb els alumnes.
A la direcció de l’escola: Dominique Duthel, Emily Vermersch, Olivier Rubiera, Lídia Crespo i Jean Christophe Maignan per recolzar la iniciativa.
I, sens dubte, a l’Anna González i tot l'equip de col·laboradors de La Verònica Cartonera pel seu assessorament, per la seva dedicació i per la feina ben feta. 

Julie Meyers i Myriam BusquetsRetour