Imprimer cette page

Archives des événements

En Lluís Llach al LFBAquesta setmana, i gràcies a la Kima Moret, professora de Català, hem tingut la sort de rebre Lluís Llach que ha vingut a parlar-nos del seu últim llibre, estudiat a classe per totes les Terminales.

Volem agrair a Lluís Llach l'esforç de venir compartir amb nosaltres la seva experiència, com a autor de la novel·la “Memòria d'uns ulls pintats”. Es tracta d'un llibre que hem llegit i treballat a classe de llengua i literatura catalanes. Un llibre que va ser el nº 1 de vendes l'any que es va publicar, el 2012.

Un llibre que ens parla de la guerra civil amb el preàmbul dels anys de la República, que, aquests foren l'esperança d'un temps millor i de la lluita per una societat més justa. Lluís Llach és músic, cantautor, escriptor i diputat al Parlament de Catalunya. Ha estat i és un gran referent musical i intel·lectual.

Censurat, detingut, perseguit, exiliat, solidari, responsable.... Llach sempre ha plantat cara a favor de la llibertat. Està molt vinculat a França. El 1970, en plena dictadura s'exilià a París. Va actuar a l'Olympia i aconseguí grans èxits i el triomf definitiu.

Torna a Barcelona, és detingut i retorna a París que l'acull generosament. França sempre l'ha reconegut amb diversos premis (L'Acadèmia del Disc, li atorga el premi el 1985 al millor compositor de l'any i així seguirà amb més premis)
. Avui Llach torna una mica a aquesta França representada pel nostre Lycée que li somriu acollidora i amiga.

En Lluís també ha creat la Fundació Lluís Llach al Senegal com a mostra de solidaritat i com a ajuda a les persones més desvalgudes.


Kima Moret
Professora de Català


Retour