Imprimer cette page

Micro cibercontes al LFB


L’alumnat dels grups-classe de 5e1-2 i 5e7 de l’assignatura de Llengua catalana i Literatura ha llegit enguany la novel·la il·lustrada Joeliki. Les aventures d’un ciberpirata (edicions 3 i 4), d’en Maties Segura i Rubio (l’escriptor) i n’Abraham Carreiro (l’il·lustrador).

En Maties ha vingut al Liceu Francès de Barcelona aquesta setmana a fer dues intervencions amb diversos objectius. D’entrada, li feia molta il·lusió conèixer el nostre alumnat, preguntar-li què li ha semblat l’obra i parlar-li del procés de creació d’aquesta darrera i de les dues novel·les que continuen explicant la vida i les peripècies d’en Joeliki, un nen d’onze anys apassionat per la informàtica i els videojocs que té la sort de descobrir el fascinant món d’una escola de ciberpirates (o hackers) ètics. A més, ha aprofitat l’avinentesa per assabentar-se dels usos més habituals de les noves tecnologies per part del nostre alumnat de 1r de l’ESO. De fet, hem sabut que la majoria té un telèfon intel·ligent, però ens han confessat que preferirien tenir el MagicPhone que apareix a la novel·la. I la cirereta del pastís ha estat una proposta de creació -per grups de quatre persones- de diversos micro cibercontes, a partir de sis paraules escollides a l’atzar (escrites prèviament per l’alumnat i introduïdes en sis Caixes Màgiques de colors que corresponien a un personatge real o inventat, un verb, un espai, un element tecnològic, un gènere literari i un element extret de la novel·la).


Un cop acabats els micro cibercontes, una persona representant de cada grup n’ha fet una lectura en veu alta i la resta del grup-classe ha votat per una de les narracions, que ha estat l’escollida per ser publicada a la pàgina web de les novel·les sobre en Joeliki.


La del grup-classe de 1r de l’ESO 7 ha estat la següent:

La Inés, una nena a qui agradava molt jugar amb el seu mòbil, se n’anava sempre a la muntanya per aconseguir un bon senyal. Però un dia un virus li va infectar el telèfon i llavors li va donar paracetamol per guarir-lo, però no va funcionar i aleshores va començar la seva aventura, sense mòbil…


Ens ho hem passat molt bé amb en Maties Segura i Rubio. Moltes gràcies i fins l’any que ve, esperem!

Patrícia Agüera Pàmies
Professora de Llengua catalana i Literatura

Retour