Imprimer cette page

Archives des événements

Recorregut literari a Gràcia

open

El dimarts 22, el grup d’alumnes de català de la 1ère S1 i alguns de l’ES1 vam fer un recorregut per la vila de Gràcia tot visitant els escenaris que surten a la novel·la LA PLAÇA DEL DIAMANT de MERCÈ RODOREDA que hem llegit i analitzat aquest 3r trimestre.

El nostre recorregut ens va dur al parc de la Gala Placídia on vam llegir fragments de quan la Sra. Natàlia esdevé la « senyora dels coloms que s’enyora dels coloms » ; al Mercat de la Llibertat on vam escoltar el passatge en què Rodoreda ens fa arribar els colors, les olors i els sons d’un mercat ple de gom a gom; a la Rambla del Prat on vam sentir la mà dins el sac de les veces de l’adroguer; al carrer Gran, que fa de frontera entre la vida nova i la vella de la protagonista; al carrer Montseny, on vam gaudir de l’extraordinària narració de quan la Natàlia enterra la Colometa; a l’església de Sant Joan de la plaça Virreina, on vam reviure la descripció del dolor que duien els supervivents a la postguerra; a la plaça de la Vila, amb el seu ajuntament de façana blava, on suposadament la Colometa va treballar fent-hi la neteja durant la guerra i, finalment, a la mítica plaça del Diamant on vam poder interpretar l’escultura que homenatja la novel·la i on vam llegir els passatges que inauguren i tanquen la novel·la.

Va ser un recorregut entranyable, ple de literatura; una fantàstica cloenda d’un curs on hem pogut conèixer una de les escriptores més cèlebres de les lletres catalanes.  Donem les gràcies a la professora d’història, Anna M. Rossell, per haver-nos-hi acompanyat i per les seves magnífiques aportacions al llarg del recorregut.