Imprimer cette page

Archives des événements

Les CM1-6 font des sculptures avec du grillageopen

Dans le cadre du projet Sculpture au Primaire, les élèves de CM1-6 de Jérôme Euphrosine ont exploré un matériau non conventionnel difficile à travailler : le grillage à poule. Leurs magnifiques Êtres mythologiques ailés sont visibles sur la terrasse qui fait face à leur classe. Recorregut literari a Gràcia

open

El dimarts 22, el grup d’alumnes de català de la 1ère S1 i alguns de l’ES1 vam fer un recorregut per la vila de Gràcia tot visitant els escenaris que surten a la novel·la LA PLAÇA DEL DIAMANT de MERCÈ RODOREDA que hem llegit i analitzat aquest 3r trimestre.

El nostre recorregut ens va dur al parc de la Gala Placídia on vam llegir fragments de quan la Sra. Natàlia esdevé la « senyora dels coloms que s’enyora dels coloms » ; al Mercat de la Llibertat on vam escoltar el passatge en què Rodoreda ens fa arribar els colors, les olors i els sons d’un mercat ple de gom a gom; a la Rambla del Prat on vam sentir la mà dins el sac de les veces de l’adroguer; al carrer Gran, que fa de frontera entre la vida nova i la vella de la protagonista; al carrer Montseny, on vam gaudir de l’extraordinària narració de quan la Natàlia enterra la Colometa; a l’església de Sant Joan de la plaça Virreina, on vam reviure la descripció del dolor que duien els supervivents a la postguerra; a la plaça de la Vila, amb el seu ajuntament de façana blava, on suposadament la Colometa va treballar fent-hi la neteja durant la guerra i, finalment, a la mítica plaça del Diamant on vam poder interpretar l’escultura que homenatja la novel·la i on vam llegir els passatges que inauguren i tanquen la novel·la.

Va ser un recorregut entranyable, ple de literatura; una fantàstica cloenda d’un curs on hem pogut conèixer una de les escriptores més cèlebres de les lletres catalanes.  Donem les gràcies a la professora d’història, Anna M. Rossell, per haver-nos-hi acompanyat i per les seves magnífiques aportacions al llarg del recorregut. 

 El Romancero gitano de las 2nde 1 y 8

open

Las clases de 2nde 1 y 2nde 8 de la Sra. Almagro, profesora de Lengua y Literatura, han realizado un proyecto pedagógico sobre las imágenes del Romancero gitano de Federico García Lorca. Han realizado varios vídeos para presentar los distintos romaces del poeta. Este es el que los alumnos han escogido para difundir a toda la comunidad.