Imprimer cette page

Archives des événements

Camins de l’exili 2017
open

1ères S3 i ES1

Primera jornada
La Vajol - Coll de lli - Les Illes - Coll de la Manrella
Seguint els passos de Lluís Companys, Azaña, Aguirre i altres republicans anònims hem fet l’itinerari assenyalat. Hem viscut en primera persona el fred, cansament, angoixa i totes les dificultats inimaginables d’aquell gener-febrer del 39 que fou el més dur que es recorda.
Una vegada amb l’estómac ple i veient la situació d’una altra manera, hem arribat al Coll de la Manrella i ens hem dirigit a la costanera i bonica vila de Colliure on ens han oberts les portes del Castell Reial, convertida en presó disciplinària. Un cop a dins hem tornat a reviure els durs fets succeïts dins del rencinte: maltractaments, fam i humiliacions.

Segona jornada

Memorial de Ribesaltes, Platja d’Argelers i Maternitat d’Elna
Ens hem aixecat d’hora. Avui la jornada es presenta densa en emocions i en activitats. Després d’esmorzar, hem pujat a l’autocar i ens hem dirigit al memorial de Ribesaltes, camp de concentració convertit en lloc de memòria i museu. Sota terra hi ha el museu, a dalt acarades a la serra de l’Albera enmig de la plana resten  les barraques com a testimonis muts de la història d’una part d’Europa. Després a la platja d’Argelers: ara lloc turístic, abans espai de tancament on se’ls explica la vida al camp. A primera hora de tarda, la Maternitat d’Elna, un espai d’esperança per als nadons que naixien reclosos en els camps de platja. El temps passa... ja es fa tard. Una última mirada al Chateau i molt especialment, des del jardí, al Canigó nevat.
 
Tercera jornada
Passeig per Prades
Després d’esmorzar i recollir les habitacions comencem un passeig per la vila que ens ha acollit. Ha estat una bona part de la nit plovent i segueix  un plovisqueig persistent. Prades és una petita població del Conflent lligada per sempre a  l’exili i especialment a les figures de Pau Casals i Pompeu  Fabra. Per això  avui el recorregut pels seus carrers vol retre un record als dos homes: la casa dels Ocells, una de les residències de Pau Casals, l’església i la plaça del poble, l’espai Pau Casals situat a la Biblioteca Municipal Pompeu Fabra i finalment el petit cementiri on reposen les restes del lingüista. La tornada al punt d’origen des de dalt de la vila es fa seguint un caminoi al costat d’un petit rec, una passejada distreta i amena que escurça a poc a poc el temps d’estada a França i del nostre viatge.  A reveure!
Atelier électronique et robotiqueopen

Mercredi 18 janvier, la classe de 5ème1 a pu faire ses premiers pas en électronique et programmation grâce à des ateliers animés par un père d'élève, M. Broder, ainsi que par deux de ses collègues. Cela a permis aux élèves de revenir de façon ludique sur certaines notions étudiées au cours du premier trimestre en sciences physiques: transmission d'un signal (code morse), notions de conducteurs et d'isolants et de programmer un robot en utilisant le logiciel de programmation Scratch.

Un grand merci aux intervenants!


Virginie Piccolo
Professeur Physique - Chimie
Conventions de stage - 2de

Voici  les conventions de stage en français et espagnol concernant le stage d'observation facultatif en fin de 2de, ainsi que le courrier adressé aux familles.

------------------------

Portraits d'Europe
open

Portraits d’Europe est un projet de l'AEFE dans lequel participent de nombreux Lycées Français d’Europe et qui a pour but de renforcer le dialogue entre les élèves de ces établissements autour de leurs réalités.

Le LFB y participe à travers sa webradio et des émissions d’élèves du CP à la Terminale. Ceux-ci, à travers des interviews ou des reportages, présentent Barcelone et ses habitants.

CP-2 de Rachel Hamelle
B-A-R-C-E-L-O-N-E
Les élèves prennent une lettre du titre pour illustrer notre ville en 3 langues.
La lettre A - La lettre B

CE2-6 de Sonia Ho Hsuch Min
BALADE EN VILLE
Rencontre avec Fio artiste Street Art
Els Castellers ou château humain

CM1-3 de David Sartini
LE DICO DES RUES
Chaque programme évoque notre ville et ses artères en 3/4 langues.
Calle Bosch i Gimpera
Calle Aristide Maillol