Imprimer cette page

Archives des événements

Remise des prix du concours de marque-pagesopen

Cette semaine a eu lieu la remise des prix du concours de marque-pages. Ce concours, organisé par Myriam Busquets, documentaliste au CDI, avait pour thème le monde imaginaire et les contes de fées.

Le jury, composé de l'équipe du CDI, a examiné une trentaine de travaux réalisés par des élèves de la 6ème à la Terminale selon différentes techniques artistiques. Les trois meilleurs artistes ont gagné un bon d'achat pour la boutique Piera, spécialisée en arts. Le troisième prix a éte remporté par Sara Gil de 3º1, le deuxième prix par Elizaveta Bulavina de 6º2 et le premier prix a été gagné par Noa Roser de 3º4 pour un magnifique marque-pages qui a été imprimé en 1000 exemplaires et sera dorénavant distribué avec tous les prêts du CDI : allez donc vite emprunter un livre pour le découvrir ! 

La Chorale au BISA Talent Show

open

La chorale des élèves du LFB, accompagnée par le professeur de musique Ian Sorrell, a participé comme chaque année au BISA Talent Show à l'école allemande. Il s'agit d'un concours regroupant toutes les écoles étrangères de Barcelone où les élèves peuvent présenter des performances artistiques. C'est donc avec des élèves de tous les niveaux que le LFB y a été représenté.

 En Lluís Llach al LFB


open
Aquesta setmana, i gràcies a la Kima Moret, professora de Català, hem tingut la sort de rebre Lluís Llach que ha vingut a parlar-nos del seu últim llibre, estudiat a classe per totes les Terminales.

Volem agrair a Lluís Llach l'esforç de venir compartir amb nosaltres la seva experiència, com a autor de la novel·la “Memòria d'uns ulls pintats”. Es tracta d'un llibre que hem llegit i treballat a classe de llengua i literatura catalanes. Un llibre que va ser el nº 1 de vendes l'any que es va publicar, el 2012.

Un llibre que ens parla de la guerra civil amb el preàmbul dels anys de la República, que, aquests foren l'esperança d'un temps millor i de la lluita per una societat més justa. Lluís Llach és músic, cantautor, escriptor i diputat al Parlament de Catalunya. Ha estat i és un gran referent musical i intel·lectual.

Censurat, detingut, perseguit, exiliat, solidari, responsable.... Llach sempre ha plantat cara a favor de la llibertat. Està molt vinculat a França. El 1970, en plena dictadura s'exilià a París. Va actuar a l'Olympia i aconseguí grans èxits i el triomf definitiu.

Torna a Barcelona, és detingut i retorna a París que l'acull generosament. França sempre l'ha reconegut amb diversos premis (L'Acadèmia del Disc, li atorga el premi el 1985 al millor compositor de l'any i així seguirà amb més premis)
. Avui Llach torna una mica a aquesta França representada pel nostre Lycée que li somriu acollidora i amiga.

En Lluís també ha creat la Fundació Lluís Llach al Senegal com a mostra de solidaritat i com a ajuda a les persones més desvalgudes.


Kima Moret
Professora de Català
Clases de 4ème al teatro
open
El pasado miércoles 26 de abril, ¡varias clases de 4ème se fueron al teatro! Fueron a ver una obra estudiada en clase este curso: El Perro del Hortelano, adaptada por la compañía Transeduca en el Auditori Barradas en Hospitalet.

Antes de llegar a nuestro destino, y durante los momentos de espera, algunos alumnos se atrevieron a interpretar a su manera las escenas principales de la obra en el patio del colegio, o delante del teatro.

Después, la representación cumplió con una de las funciones del teatro según Lope de Vega: la de agradar y divertir al espectador, o “enseñar deleitando”, según Horacio.

Claire Sponner
Profesora de Lengua castellana y Literatura